Mathavresallad by Sandy

Grillade-grönsaker-med-mathavre-och-fermenterad-tofu-sellton_3
30 min

4 port

En värmande och god sallad med massor av grönsaker.

1. Koka upp 4 dl vatten tillsammans med 1 grönsaksbuljongtärning. Tillsätt sedan mathavren och låt koka utan lock i cirka 12 minuter på svag värme.
2. Skala och skiva löken i tunna skivor och grovhacka persiljan.
3. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka halvmånar och strimla den grillade paprikan.
4. Tärna tofun i 2×2 cm stora kuber.
5. Grilla zucchinin i en grillpanna eller stek den i en stekpanna.
6. Blanda mathavren med olivolja och citronsaft.
7. Vänd ner de grillade grönsakerna, löken, linserna, spenaten och oliverna i mathavren.
8. Smaka av med salt och peppar.

  • 2 st röda grillade paprikor (grillad paprika på burk)
  • 1 zucchini
  • 1 röd lök
  • 3 msk olivolja
  • 65 gram babyspenat
  • Salt och peppar
  • 2 dl okokt mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förpackning färdig kokta linser (380 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 1/2 dl Kalamataoliver
  • 200 gram fermenterad tofu eller vanlig tofu
  • 1 1/2 dl bladpersilja