Vegetarisk ugnspannkaka

ugnspannkaka
20+45 min

4 port

En klassiker med en ny tappning.

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en en ugnsform, ca 30×20 cm, med kokosolja.
3. Fräs purjolöken och låt fräsa med tills den fått färg. Fräs morötterna i olja i en egen stekpanna tillsammans med smoked paprika, tills de blir lite gyllene men forfanade med tuggmotstånd.
4. Blanda mjöl, bakpulver, pysllium och salt i en skål. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med att vispa ner kikärtsspadet.
5. Häll de stekta morötterna och purjolöken i ungsformen och skrapa sedan ner smeten i den förberedda ugnsformen.
6. Grädda ugnspannkakan i 45 minuter eller tills den har fått fin färg och är genomgräddad.
7. Ta ut och servera tillsammans med rårörda lingon och en råkostsallad.
  • 2 morötter, skalade och hackade i små kuber
  • 1 msk smoked paprika
  • 1 liten purjolök, finhackad
  • 3 dl Selltons Havremjöl
  • 2 dl Selltons Kokosmjöl
  • 1 msk psyllium
  • ½ tsk bakpulver
  • salt
  • 1 L mjölk, t ex osötad sojamjölk
  • 1 ½ dl kikärtsspad från en burk kikärtor
  • Selltons kokosolja
Till servering:
Rårörda lingon
råkostsallad