Asiatiska cashewbiffar

Asiatiska biffar
45 min

4 port

Asiatiska cashewbiffar med vitlök, chili, ingefära och citron. 

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  2. Mixa bönor, cashewnötsmjöl, vitlök, ingefära, chili, limejuice och psylliumhusk. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila 2 minuter.
  3. Hacka cashewnötter grovt och lägg i en djup tallrik. Forma smeten till 10 biffar. Vänd dem i de hackade cashewnötterna.
  4. Stek biffarna i olja i en stekpanna 2 minuter per sida eller tills de får fin färg.
  5. Servera gärna Cashewbiffarna tillsammans med risnudlar, stekta grönsaker och en god sås på kokosgrädde och din favorit-kryddning.
  • 2 förp kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 dl Selltons Cashewnötsmjöl
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 cm hackad röd chili
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl psylliumfröhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grov hackade Selltons cashewnötter
  • rapsolja (till stekning)