Avokadopaj med sparris

IMG_4528
60 min

4-6 port

En härlig paj som är grön från topp till tå. Dessutom underbart god!

1. Värm upp ugnen till 200 grader. Mixa i en matberedare avokado, chiafrö, vatten och salt. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet. Smörj formen med kokosolja och tryck ut pajdegen därefter i den. Förgrädda i 10 minuter.

2. När pajbotten är förgräddad lägg i löken och nästan all sparris.

3. Mixa i en matberedare alla ingredienser till fyllningen så det blir en slät kräm. Bre ut krämen i pajskalet och lägg sist i den sista sparrisen som dekoration, toppa med ost om du önskar. Grädda ytterligare 25 minuter.

4. Låt svalna och toppa pajen med pinjenötter och severa med en god sallad.

Ingredienser pajbotten:
1 avokado
1 msk Selltons chiafrön
2 msk vatten
2,5 dl Selltons havremjöl
1 tsk salt
Selltons kokosolja (för att smörja formen)

Ingredienser fyllning:
350 g silkes tofu
3 msk mandeldryck eller annan mjölk
0,5 msk lökpulver
0,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk näringsjäst
3 dl riven ost (valfritt)

 

En hackad gul lök
250 g sparris som delas på längden
Selltons pinjenötter