Bananbröd

bananbrod
60 min

6 port

En väldigt saftig kaka med mycket smak. Går utmärkt att frysa in!

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Mosa bananerna med en gaffel och blanda med äggen och sockret.
  5. Blanda i de torra ingredienserna och häll i smöret.
  6. Smöra en form och bröa med kokosflingor.
  7. Häll i smeten och grädda i 50 minuter.
  • 2 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 125 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl Selltons mandelmjöl
  • 1 tsk Selltons chiafrön
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • Selltons kokosflingor