Bananmuffins

bananmuffins1
30 min

10 port

Saftiga och mättande muffins för stora och små magar. Perfekta som mellanmål eller som en liten gobit efter maten. Dekorera med strössel, hackade nötter eller hackade fruktbitar. Låt fantasin flöda! 

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält kokosoljan.
  3. Mosa bananerna med en gaffel.
  4. Vispa ihop alla ingredienser.
  5. Fyll muffinsformarna nästan till toppen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter.
  7. Blanda färskosten och florsockret.
  8. Spritsa muffinsen efter de svalnat och dekorera med hackade nötter, strössel och marshmallows.
  • 5 dl Selltons mandelmjöl
  • 4 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl Selltons kokosolja
  • 2 tsk Selltons chiafrön
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Frosting:
  • 2 dl färskost
  • 1 dl florsocker