Bountybollar

bounty
45 min

18 st

Goda små bountykakor som uppskattas av alla. 

1. Mixa kokosflingor, kokosolja, agavesirap, salt, urkärnade dadlar, vaniljpulver och vatten väl.

2. Häll i smeten i isformar alt. rulla till bollar. Frys in minst 30 min.
3. Ta ut formen från frys och plocka ut kokosbitarna från formen.

4. Doppa kokosbitarna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet till dess att chokladen stelnat. Ta ut en stund innan servering.

  • 2 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosolja med smak 1,5 tsk agavesirap
  • 4 st dadlar
  • en nypa salt
  • en nypa osötat vaniljpulver
  • mörk choklad 200g
  • 1 tsk vatten alt. 1 tsk limesaft