Brödkrans

brödkrans1
45 min

4 port

Saftiga och dekorativa bullar. Välj själv hur du vill att din krans ska se ut. Lägg en skål med örtsmör i mitten och doppa brödet. 

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  4. Blanda ner ägg och vatten.
  5. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
  6. Smörj en rund form rikligt med smör.
  7. Häll upp ca 4 olika typer av fröer i 4 skålar.
  8. Forma till små bullar. Pensla en bulle med smält smör och doppa försiktigt bullen i valfria frön/ost. Lägg ner bullen i formen. Fortsätt med resterande bullar.
  9. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  • 25 g smör
  • 1 dl Selltons kokosmjöl
  • 3 dl Selltons mandelmjöl
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1/2 dl Selltons solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl kallt vatten
  • 3 ägg
  • 1/2 dl av fyra olika frön eller ost att toppa bullarna med, tex solrosfrön, linfrön, vallmofrö och sesamfrö.