Cashewbiffar

cahewbiffar
45 min

4 port

Vegetariska och glutenfria biffar som doftar och smakar underbart!

  1. Lägg cashewnötterna i vatten.
  2. Skala en sötpotatis och riv den grovt. Pressa ur vätskan.
  3. Finhacka koriandern.
  4. Torka nötterna och mixa eller finhacka dem.
  5. Mixa ner 1 vitlöksklyfta, koriander, salt och peppar. Blanda ner sötpotatisen.
  6. Forma smeten till biffar.
  7. Häll upp sesamfrön på en tallrik och vänd biffarna i fröna.
  8. Stek biffarna i olja på medelhög värme tills de har fått färg.
  9. Servera med säsongens primörer och en klick matyoghurt.
  • 200 g Selltons cashewnötter
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka koriander
  • salt
  • peppar
  • olja