Couscousbowl med rättiksgroddar

couscousbowl
30 min

4 port

En couscous bowl fylld med nyttigheter. Grönkål stekt i kokosolja, rostade kikärtor, krispiga rättiksgroddar från Nelson Garden toppat med gojibär och solroskärnor.

  1. Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj kikärterna och låt rinna av i ett durkslag. Bada dem med smält kokosolja, kokosmjöl och kryddor.
  3. Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
  4. Skölj grönkålen och riv den i bitar. Hetta upp en stekpanna eller gryta med kokosolja. Fräs chilin och svartpeppar någon minut innan du lägger i grönkålen och tamari. Lägg på locket och låt kålen sjunka ihop något, rör sedan om och fräst några minuter. Häll eventuellt i en skvätt vatten och låt koka in.
  5. Lägg couscous, kikärtor och grönkål i en skål. Toppa med rättiksgroddar, gojibär och solrosfrön.
  • 3 dl Selltons couscous
  • Tamaristekt grönkål:
  • Ca 500 gram färsk grönkål
  • 2–3 msk Selltons kokosolja
  • 1 msk tamari eller soja
  • Kokosrostade kikärtor:
  • 2 fp kikärtor
  • 3 msk Selltons kokosmjöl
  • 2 tsk Selltons kokosolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Ev. salt om du använder osaltade kikärtor
  • 1 paket rättiksgroddar från Nelson Garden, ca 3 dl som färdiggroddade
  • 4 msk Selltons gojibär, hackade
  • 4 msk Selltons solroskärnor