Fröpizza

Fröpzza
45 min

1 st

En knaprig och vegetarisk pizza toppad med bland annat tomater, svamp och zucchini.

1. Sätt ugnen på 175 grader.

Pizzabotten:

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Blanda i vatten. Låt stå o svälla en liten stund.

4. Lägg fyra lika stora delar av degen på bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå o tryck ut.

Cashewost:

5. Skölj av dom blötlagda cashewnötterna och mixa samman alla ingredienser till en len ost, typ hummus i konsitensen.

5. Grädda bottnarna i ca 20 min eller tills de fått lite färg. Lägg på tomatsås, fyllning och grädda ytterligare 10 min.

6. Toppa med cashewosten.

Pizzabotten:

  • 2 dl Selltons havremjöl
  • 8 msk Selltons linfrön
  • 2 msk Selltons hampafrön
  • 2 msk Selltons pumpafrön
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk fiberhusk

Cashewost:

  • 2,5 dl Selltons cashewnötter eller Cashewnötsmjöl ( gärna blötlagda i ca 8 timmar, men funkar utan blötläggning)
  • 2,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm salt
  • Ca ½ dl vatten

Topping:

  • 1 burk färdig tomatsås
  • 1 avokado
  • soltorkade tomater
  • 1 paprika
  • 1/2 zucchini
  • 1 pkt ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater