/* php the_title(); */ ?>
45 min
1 st
En knaprig och vegetarisk pizza toppad med bland annat tomater, svamp och zucchini.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Pizzabotten:
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda i vatten. Låt stå o svälla en liten stund.
4. Lägg fyra lika stora delar av degen på bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå o tryck ut.
Cashewost:
5. Skölj av dom blötlagda cashewnötterna och mixa samman alla ingredienser till en len ost, typ hummus i konsitensen.
5. Grädda bottnarna i ca 20 min eller tills de fått lite färg. Lägg på tomatsås, fyllning och grädda ytterligare 10 min.
6. Toppa med cashewosten.
Pizzabotten:
- 2 dl Selltons havremjöl
- 8 msk Selltons linfrön
- 2 msk Selltons hampafrön
- 2 msk Selltons pumpafrön
- 1 tsk salt
- 2 dl vatten
- 3 tsk fiberhusk
Cashewost:
- 2,5 dl Selltons cashewnötter eller Cashewnötsmjöl ( gärna blötlagda i ca 8 timmar, men funkar utan blötläggning)
- 2,5 msk äppelcidervinäger
- 1 msk näringsjäst
- 1 msk lökpulver
- 2 krm salt
- Ca ½ dl vatten
Topping:
- 1 burk färdig tomatsås
- 1 avokado
- soltorkade tomater
- 1 paprika
- 1/2 zucchini
- 1 pkt ruccola
- 1 pkt cocktailtomater