Glutenfria toscakakor

toscakakor
90 min

6 port

Saftiga glutenfria toscakakor som är krämiga, frasiga och smakfulla. Fantastiskt goda!

  1. Blanda 100g strösocker med 200g rumstempererat smör och 300g nötmjöl (tex 150g mandelmjöl & 150g hasselnötsmjöl. Blanda tillsist i 1 ägg.
  2. Lägg mördegen i kylen i ca 1 timme.
  3. Pressa sedan ut degen i muffinsformar, gärna i plåt.
  4. In i ugnen, 200 grader, i ca 6 min. Under tiden blandar du 100g smör, 1 dl socker, 2 msk mjölk, 2 msk mandelmjöl eller hasselnötsmjöl och grovhackade mandlar och hasselnötter i en kastrull.
  5. Koka upp försiktigt och rör om sparsamt tills den blivit något fast. Häll smeten i muffinsformarna och in i ugnen i 6 min.
  • Mördeg:
  • 100g strösocker
  • 200g rumstempererat smör
  • 300g Selltons nötmjöl, tex 150g mandelmjöl, 150g hasselnötsmjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 100g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk Selltons mandelmjöl
  • 2 dl grovhackade mandlar och hasselnötter