Glutenfritt fikon och bananbröd

fikon-och-bananbrod
60 min

8 port

Ett saftigt och mäktigt bröd som håller sig fräscht länge!

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Mixa bananer med fikon till en smörja och rör ner kokosoljan och äggen.
  4. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten.
  6. Grädda i cirka 45 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna. Skär ej upp brödet medan det är varmt.
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 4 dl Selltons mandelmjöl
  • 1 dl Selltons hasselnötsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl Selltons hackade fikon
  • 1 msk Selltons kokosolja (smält)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Selltons chiafrö
  • 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
  • 1/2 dl Selltons solroskärnor
  • 1/2 dl Selltons linfrön
  • Selltons pumpakärnor