Havrescones

hemsida havrescones
20 min

2 st

Dessa havrecones är så nyttiga och goda att du faktiskt kan äta dem alla dagar i veckan!

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda alla torra ingredienser för sig.
3. Blanda ihop vaniljpulver och yoghurten. Blanda i kokosolja (se till att den är ordentligt mjuk annars mosa den med en gaffel innan du blandar i den) och yoghurten. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem.
4. Forma till fem små runda scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter.
Precis som vanliga scones är de godast färska. Tillsammans med sylt, ost och te!
  • 1,5 dl Selltons havremjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk pofiber
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver (osötat)
  • 2 msk Selltons kokosolja (rumstempererad och mjuk)
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 0,5 dl frysta bär (t.ex. hallon)