Kikärtsgryta med stekta bananer

banangryta
25 min

4 port

En spännande gryta med kikärtor och en sötma från stekta bananer. 

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketen.
Hetta upp kokosoljan i en stekpanna tillsammans med curry och bananskivorna, tills de fått fin färg. Ta bort dem från stekpannan och ställ åt sidan.
Bryn vitlök, purjolök och paprika i samma stekpanna. Tillsätt kokosmjölk, vatten och honung. Låt koka på svagvärme i 5 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry. Tillsätt kikärtorna och sist de stekta bananerna och cashewnötterna.
Servera med couscous och en sallad.
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 1 msk curry
  • 2 bananer, i tjocka skivor
  • 600 g kikärtor, på burk (avrunnen vikt)
  • 1/2 purjolök, hackad i tjock skivor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl Selltons Cashewnötter
  • 3 dl Selltons couscous

Tillbehör: sallad