/* php the_title(); */ ?>
25 min
4 port
En spännande gryta med kikärtor och en sötma från stekta bananer.
Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketen.
Hetta upp kokosoljan i en stekpanna tillsammans med curry och bananskivorna, tills de fått fin färg. Ta bort dem från stekpannan och ställ åt sidan.
Bryn vitlök, purjolök och paprika i samma stekpanna. Tillsätt kokosmjölk, vatten och honung. Låt koka på svagvärme i 5 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry. Tillsätt kikärtorna och sist de stekta bananerna och cashewnötterna.
Servera med couscous och en sallad.
- 1 msk Selltons kokosolja
- 1 msk curry
- 2 bananer, i tjocka skivor
- 600 g kikärtor, på burk (avrunnen vikt)
- 1/2 purjolök, hackad i tjock skivor
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 röd paprika, i bitar
- 3 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 2 msk honung
- 4 krm salt
- 1 krm peppar
- 0,5 dl Selltons Cashewnötter
- 3 dl Selltons couscous
Tillbehör: sallad