Krämig pumpasoppa med cashewnötter

pumpasoppa
20 min

4 port

En krämig och färgglad soppa gjord på cashewnötter och pumpa.

  1. Blötläg gärna cashewnötterna i ljummet vatten över natten eller i tre timmar. Häll av vattnet med ett durkslag.
  2. Skär pumpan i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken.
  3. Fräs pumpa, äpple, lök, ingefära, röd chili och vitlök i en gryta i kokosolja på låg värme i 4 minuter. Tillsätt vatten. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk cirka 15 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt de avrunna cashewnötterna. Mixa soppan med mixerstav. Smaka av med salt, peppar, agavesirap och limesaft.
    Garnera med rostade hackade pumpakärnor och tranbär.. Servera gärna tillsammans med Martas Fruktbröd och valfritt pålägg.
  • 500 g butternut pumpa, skalad och urkärnad
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 5 dl kokt vatten
  • 2 dl blöttlagda Selltons cashewnötter (blötlägg gärna över natten)
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 msk agavesirap (valfritt)
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk röd chili
    Till garnering
    1/2 dl Selltons hackade pumpakärnor, rostade
    1/2 dl Selltons torkade tranbär
    Till servering
    Martas Fruktbröd