Lasagne med halloumi

halloumilasagne
45 min

4 port

En vegetarisk lasagne med halloumi och pumpakärnor som har en perfekt blandning av sälta och tuggmotstånd. 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, timjan, oregano och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter.
  4. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär halloumin i tunna skivor.
  6. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  7. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Garnera ev med timjan.
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 paket glutenfria lasagneplattor
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oregano
  • 1/2 msk timjan
  • 600 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 200 g färsk spenat
  • 2 halloumiost á 200g
  • 2 dl Selltons pumpakärnor
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar
  • ev färsk timjan till garnering