Marockansk sushi maki

marockansk sushi
20 min

4 port

Smarriga sushi maki gjorda på glutenfri couscous. Serveras med en smakrik dippa med smak av mango och aprikos.

1. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet, rör ner risvinägern och låt svalna tills den är ljummet.
2. Skär avokado, gurka och tofu i 1 cm tjocka stavar.
3. Bred couscousen över noriarket i ett jämt tunt lager med blöta händer, lämna ca 2 cm på ena långsidan tom.
4. Lägg avokado, gurka, granatäpplekärnor, myntablad och tofu i en fin rad i mitten av arket. Rulla sedan ihop och skär varje rulle till 6 bitar.
Dippsås
Blötlägg mango, aprikoser och pinjenötter i minst 30 min. Mixa i allt tillsammans med blötläggningsvattnet och tillsätt ingefära, salt och peppar.
Dippa rullarna och njut!
  • 8 noriark
  • 3 dl Selltons glutenfria couscous
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 avokado
  • 100 gram tofu gärna rökt
  • 0,5 gurka
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 3 kvistar färsk mynta
  • 1 tsk salt
Dippsås
  • 0,5 dl Selltons torkade mango
  • 0,5 dl Selltons aprikoser
  • 0,5 dl Selltons pinjenötter
  • 1 cm skalad ingefära
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • peppar