Midsommartårta

midsommartårta
45 min

10 port

En fräsch och smakfull tårta som håller flera dagar i frysen. En härlig mix av nötter och färska bär, och läcker att ställa fram på bordet. Dessutom är den socker- och glutenfri!

  1. Hasselnötsbotten: Mixa nötterna i en matberedare tills de blir ett nötmjöl. Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg. Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubbskrämen.
  2. Gräddtopping: Blötlägg helst cashewnötter några timmar och skölj dem. Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet. Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.
  3. Jordgubbskräm: Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet. Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen. Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.

    Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.

    Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.

  • Hasselnötsbotten
  • 2,5 dl Selltons rostade hasselnötter
  • 1,5 dl Selltons hasselnötter
  • 13 urkärnade dadlar
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Selltons Kokosolja

 

  • Gräddtopping
  • 3 dl Selltons Cashewnötter (blötlagda)
  • 0,5 dl Selltons kokosflingor
  • 2,5 dl Selltons kokosolja
  • 4 dl kokosgrädde
  • 1 dl agave sirap
  • 1 msk limejuice
  • 0,5 tsk havssalt

 

  • Jordgubbskräm
  • 1 dl gräddtopping
  • 250 gram frusna jordgubbar
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk agave sirap

Dekoration
1 ask färska jordgubbar