/* php the_title(); */ ?>
45 min
10 port
En fräsch och smakfull tårta som håller flera dagar i frysen. En härlig mix av nötter och färska bär, och läcker att ställa fram på bordet. Dessutom är den socker- och glutenfri!
- Hasselnötsbotten: Mixa nötterna i en matberedare tills de blir ett nötmjöl. Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg. Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubbskrämen.
- Gräddtopping: Blötlägg helst cashewnötter några timmar och skölj dem. Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet. Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.
-
Jordgubbskräm: Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet. Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen. Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.
Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.
Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.
- Hasselnötsbotten
- 2,5 dl Selltons rostade hasselnötter
- 1,5 dl Selltons hasselnötter
- 13 urkärnade dadlar
- 0,5 tsk havssalt
- 0,5 tsk vaniljpulver
- Selltons Kokosolja
- Gräddtopping
- 3 dl Selltons Cashewnötter (blötlagda)
- 0,5 dl Selltons kokosflingor
- 2,5 dl Selltons kokosolja
- 4 dl kokosgrädde
- 1 dl agave sirap
- 1 msk limejuice
- 0,5 tsk havssalt
- Jordgubbskräm
- 1 dl gräddtopping
- 250 gram frusna jordgubbar
- 1 msk limejuice
- 1 msk agave sirap
Dekoration
1 ask färska jordgubbar