Nudelsallad

nudelsallad
20 min

4 port

Nudelsallad med mangodressing toppad med cashewnötter och tofu.

  1. Tärna tofun i ca 2 cm bitar. Blanda glutenfri soja och mango chutney i en stor skål. Lägg i tofun och rör om ordentligt så att bitarna blir marinerade.
  2. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och skölj dem sedan i kallt vatten.
  3. Pressa ut saften ur limen och mixa i en matberedare med ingefära, chili, tinad mango och salt till en dressing.
  4. Skiva löken tunt, skär broccolin i små buketter och lägg i en stor skål. Stek tofun i kokosolja i en stekpanna på medelstark värme och lägg i skålen. Tillsätt mangodressingen. Rör ihop tofun med nudlarna, löken, broccolin, dressingen och groddar.
  5. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna, toppa salladen!
  • 550 g fast naturell tofu
  • ¼ dl glutenfri soja
  • ½ dl mango chutney
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, saften
  • 4 dl frusen tärnad mango, tinad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1/2 purjolök
  • ½ dl Selltons cashewnötter
  • 1 tsk Selltons kokosolja
  • 100 g böngroddar
  • 1 broccoli
  • ½ tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära, skalad och riven