Rödbetspaj med getost och timjan

rödbetspaj2
45 min

4 port

En härligt rosa paj med smak av rödbetor, getost och timjan. Denna kommer du inte kommer bli besviken på. 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajskal: Mixa mandelmjöl med sesamfrön. Häll i guarkärnmjöl, 1/2 tsk salt, smör och 1 ägg. Mixa till en deg.
  3. Tryck ut i en form och lägg i kylen medan du gör stuvningen.
  4. Stuvning:
  5. Skriva rödbetorna och fördela de jämnt över botten.
  6. Blanda ihop mjölk, ägg, timjan och salt och peppar. Smula ner getosten och rör om.
  7. Förgrädda pajskalet i ca 8 minuter.
  8. Fyll pajskalet med getoststuvningen. Strö över riven ost och grädda pajen i ca 25 minuter.
  9. Servera med en sallad.
  • Pajskal:
  • 3 dl Selltons mandelmjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • Stuvning:
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 150 g getost
  • 100 g riven ost