Scones

scones
45 min

4 port

Scones som är helt glutenfria och otroligt goda. Spröda, söta och nyttiga.

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa 1 dl havregryn.
  3. Mosa en halv banan.
  4. Grovhacka rostade hasselnötter.
  5. Mikra kokosoljan
  6. Blanda alla torra ingredienser, fröer och nötter.
  7. Blanda ihop allting och 2 ägg.
  8. Forma till 4 lite platta bullar.
  9. Grädda i 15-20 minuter.
  • 2 dl rent havregryn (1 dl mald)
  • 1 dl Selltons mandelmjöl
  • 1/2 banan
  • 2 msk Selltons linfrö
  • 2 msk Selltons solrosfrö
  • 1 msk Selltons chiafrö
  • 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
  • 1/2 dl Sellton rostade hasselnötter
  • 1 msk Selltons kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 2 ägg