Semlor

Minisemlor
60 min

10 st

Söta små mandel och havresemlor som är helt glutenfria. 

Bullarna:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa samman ägg eller äggersättning och havremjölk, medan du vispar häll i fiberhusken lite i taget tills smeten tjocknat något.
  4. Häll ner de torra ingredienserna och rör om till en smet.
  5. Rulla med blöta händer till 11 st små semlor, lägg dem på bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen i 15 minuter.

Mandelmassa:

  1. Mixa alla ingredienser tills det blivit en formbar massa.

Grädde:

  1. Vispad kokosgrädde (den tjocka delen, kyld) eller valfri vispgrädde, färga gärna med lite matchapulver (för grön färg) eller rödbetspulver (för rosa färg).

Bullar:

  • 3 dl Seltons glutenfria havremjöl
  • 1 dl Selltons mandelmjöl
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokossocker
  • 2 dl havremjölk
  • 2 eko ägg eller vegansk äggersättning
  • 1 msk fiberhusk
  • 1,5 krm salt

Mandelmassa:

  • 1,5 dl Selltons hyvlad mandel
  • 1 dl Selltons hackade dadlar
  • 2 msk vatten

Grädde:

  • Kokosgrädde eller valfri grädde