/* php the_title(); */ ?>
![sesam-och-pistagekakor sesam-och-pistagekakor](http://www.sellton.se/wp-content/uploads/2016/09/Sesam-och-pistagekakor-500x386.jpg)
![](http://www.sellton.se/wp-content/uploads/2016/06/time.png)
20 min
![](http://www.sellton.se/wp-content/uploads/2016/06/persons.png)
6 port
Sesam och pistagekakor som är enkla att göra och kräver endast 4 ingredienser. Går åt i ett nafs!
- Hacka pistagenötterna
- Smält socker och honung i en stekpanna på medelhög värme.
- Rör ner salt, sesamfrön och krossade pistagenötter.
- Rör om ofta tills det att smeten har fått en gyllenbrun färg.
- Häll upp smeten på en klädd plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå.
- Kavla ut smeten.
- Skär kakan i önskade storlekar efter den har svalnat.
- Förvaras svalt.
- 1 dl Selltons pistagenötter
- 2 dl sesamfrön
- 4 msk honung
- 2 1/2 msk socker