/* php the_title(); */ ?>


45 min

4-6 port
En paj med spenat, kantareller och tofu. Gjord på en krispig pajbotten med smak av hasselnötter.
Pajbotten:
- Blanda mjöl och salt i en skål. Gnid in margarinet med fingertopparna till en smulig massa. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
 - Kavla eller tryck sedan ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader 10-15 minuter. Ställ åt sidan.
 
Fyllning:
- Tärna tofun och marinera i tamarin.
 - Fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt spenat, kantareller och låt koka mjuk några minuter. Tillsätt kryddorna, samt mjölet utvispat i sojagrädden. Låt sjuda upp, vänd försiktigt ner tofun och pinjenötterna.
 - Smaka av med salt, peppar och mer kryddor om det behövs.
 - Häll tofun och fyllningen i det förgräddade pajskalet och gratinera i cirka 20 min i 200 grader. Servera gärna med en god sallad.
 
Pajbotten:
- 2 dl Selltons havremjöl
 - 0,5 dl Selltons Kokosmjöl
 - 0,5 dl Selltons Hasselnötsmjöl
 - ½ tsk salt
 - 100 g mjölkfritt margarin
 - 0,5 dl kallt vatten
 
Fyllning:
- 270 g tofu
 - 3 msk tamari eller annan glutenfri soya
 - 450 g fryst spenat
 - 150 g fryst kantarell
 - 1 rödlök, hackad
 - 4 vitlöksklyftor, finhackade
 - ett stänk kanel
 - 1 ½ msk maizenamjöl
 - 1 ½ dl sojagrädde
 - 2 msk Selltons pinjenötter, pumpafrön eller solrosfrön
 - 2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
 - 3 krm salt