/* php the_title(); */ ?>
45 min
4-6 port
En paj med spenat, kantareller och tofu. Gjord på en krispig pajbotten med smak av hasselnötter.
Pajbotten:
- Blanda mjöl och salt i en skål. Gnid in margarinet med fingertopparna till en smulig massa. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
- Kavla eller tryck sedan ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader 10-15 minuter. Ställ åt sidan.
Fyllning:
- Tärna tofun och marinera i tamarin.
- Fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt spenat, kantareller och låt koka mjuk några minuter. Tillsätt kryddorna, samt mjölet utvispat i sojagrädden. Låt sjuda upp, vänd försiktigt ner tofun och pinjenötterna.
- Smaka av med salt, peppar och mer kryddor om det behövs.
- Häll tofun och fyllningen i det förgräddade pajskalet och gratinera i cirka 20 min i 200 grader. Servera gärna med en god sallad.
Pajbotten:
- 2 dl Selltons havremjöl
- 0,5 dl Selltons Kokosmjöl
- 0,5 dl Selltons Hasselnötsmjöl
- ½ tsk salt
- 100 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl kallt vatten
Fyllning:
- 270 g tofu
- 3 msk tamari eller annan glutenfri soya
- 450 g fryst spenat
- 150 g fryst kantarell
- 1 rödlök, hackad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- ett stänk kanel
- 1 ½ msk maizenamjöl
- 1 ½ dl sojagrädde
- 2 msk Selltons pinjenötter, pumpafrön eller solrosfrön
- 2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
- 3 krm salt