Superknäcke

Superknäcke
90 min

1 plåt

Ett gott och nyttigt knäckebröd gjort på bland annat kokosmjöl och pumpafrön.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser.
2. Häll i kokt vatten och olja. Blanda ordentligt och låt stå 2 minuter.
3. Bred ut på bakplåtspapper med händerna, lägg gärna ett bakplåtspapper ovanpå knäcket och stryck med händerna för att få ut det i bakplåten. Sätt in i mitten av ugnen. Grädda först i 30 minuter, ta ut plåt från ugn och skär med en vass kniv i degen för att forma knäckerutorna.
4. Grädda ytterligare 45 minuter och sänk värmen mot slutet.
5. Känn efter så att knäcket är torrt. Låt gärna torka i eftervärmen. Förvara i tätslutande burk.

1 dl Selltons eko kokosmjöl
2 dl Selltons Pumpafrön
2 dl Selltons linfrö
1 dl Selltons eko hampafrön
2 msk psylliumhusk (fiberhusk)
1 tsk salt
3 msk Selltons kokosolja
3 dl kokat vatten