Svampbiffar

svampbiffar
20 min

4 port

En husmansklassiker med en twist! Med hjälp av chiafröna blir biffarna saftiga och tuggiga, allt du önskar för en vegetarisk biff! Serveras med löksås och potatis. 

  1. Koka potatisen tills den är all dente.
  2. Finhacka svampen och hacka lök.
  3. Blanda alla ingredienser med färsen, låt vila 5 minuter och forma till biffar. Stek dem på hög värme i rapsolja tills fin färg, ca 2–3 minuter per sida.

Sås

  1. Skiva löken och stek tills de mjuknat och fått fin färg. Häll på övriga ingredienser och låt koka ihop till en god sås.

Servera med pressgurka, mer lingonsylt och en god sallad.

Biffar
  • 400 g vegofärs, Formbar
  • 200 g Portabello
  • 1 dl Selltons chiafrön
  • 1 dl glutenfritt ströbröd
  • 2 msk japansk soja
  • 1 gul lök
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar
Sås
  • 4 rödlökar
  • 1 msk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 dl soya grädde
  • salt o peppar
Kokt potatis
1 kg potatis, skalad
Sallad