/* php the_title(); */ ?>
60 min
4 port
En vegetarisk lasagne med cashewost. Mums!
- Tomatsåsen:Finhacka lök och vitlök. Hacka morötterna i halvmånar. Fräs lök och vitlök i olja på låg värme tills de börjat bli glansiga, tillsätt morötter och spenat och stek ytterliggare 3 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, röda linser, vatten och låt koka upp i 10 min, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva svampen och stek i en torr panna, salta för att dra ur vätskan. Stek på medelhög värme i ca 5 minuter.
- Varva pastarutor, tomatsås och svamp i en djupare form.
- Mixa alla ingredienser för cashewosten i en blender tills cashewostsåsen är helt slät. Häll sedan över cashewostsåsen i en kastrull och koka under konstant omrörning på medelhög värme tills den tjocknar och ser ut som smält ost. Låt svalna något och bred över lasagnens topp.
- Grädda lasagnen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med en god sallad!
- 1 pkt championer
- 1 paket glutenfria lasagneplattor (tex bönplattor)
- 5 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 morötter
- 100 g spenat
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 dl röd linser, avsköljda
- 3 dl vatten
- 1 näve färsk basilika
- 1/2 tsk salt
Cashewost
- 1/2 dl Selltons cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
- 2 dl hett vatten
- 2 ½ msk tapiocamjöl (eller maizena)
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk näringsjäst
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk äppelcidervinäger