Biskvier

biskvier
60 min

12 port

Goda och sega biskvier med smak av choklad och oboy. Bottnarna är gjorda på mandlar och hasselnötter. Mums!

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bland ihop mandelmjöl, hasselnötsmjöl, äggvitor och socker.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Antingen kan du spritsa ut de runda bottnarna eller så använder du en sked.
  4. Platta till bottnarna lite med fingret.
  5. Grädda bottnarna i ugnen ca 13 minuter, kortare om du gör mindre bottnar.
  6. Fyllning:
  7. Blanda rumstempererat smör med florsocker, oboy, kakao och vaniljsocker.
  8. Bre på fyllningen på bottnarna när de har svalnat.
  9. Smält chokladen i vattenbad. Lägg i en matsked smör. Låt svalna något.
  10. Doppa biskvierna i chokladen.
  11. Förvaras bäst i kylen.
  • 2 dl Selltons mandelmjöl
  • 1/2 dl Selltons hasselnötsmjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Fyllning:

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 dl oboy
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100g mörk choklad
  • 25 g smör