/* php the_title(); */ ?>
60 min
12 port
Goda och sega biskvier med smak av choklad och oboy. Bottnarna är gjorda på mandlar och hasselnötter. Mums!
- Sätt ugnen på 175°.
- Bland ihop mandelmjöl, hasselnötsmjöl, äggvitor och socker.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Antingen kan du spritsa ut de runda bottnarna eller så använder du en sked.
- Platta till bottnarna lite med fingret.
- Grädda bottnarna i ugnen ca 13 minuter, kortare om du gör mindre bottnar.
- Fyllning:
- Blanda rumstempererat smör med florsocker, oboy, kakao och vaniljsocker.
- Bre på fyllningen på bottnarna när de har svalnat.
- Smält chokladen i vattenbad. Lägg i en matsked smör. Låt svalna något.
- Doppa biskvierna i chokladen.
- Förvaras bäst i kylen.
- 2 dl Selltons mandelmjöl
- 1/2 dl Selltons hasselnötsmjöl
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 äggvitor
Fyllning:
- 150 g smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 1/2 dl kakao
- 1/2 dl oboy
- 1 tsk vaniljsocker
- 100g mörk choklad
- 25 g smör