Carbonara

carbonara
20 min

4 port

En smakfull carbonara med en krämig cashewost.

  1. Cashewost:
    Blanda alla ingredienser till en mjuk, krämig sås och sätt åt sidan.
  2. Spaghetti Carbonara:
    Stek vitlök, gul lök och svamp på medhögvärme tills de fått gyllene färg. Tillsätt ärtor, soltorkade tomater, cashew såsen och blanda ordetligt. Hacka persilja och häll ner i såsen. Tillsätt valfri färdig kokt pasta i såsen och rör runt. Servera och njut!
Cashew sås:
  • 2 1/2 dl Selltons cashewnötsmjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk näringsjäst
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Carbonara:
  • 400 glutenfri pasta eller sjögräs nudlar
  • 250 g championer, skivade
  • 2 1/2 dl gröna ärtor, frysta
  • 1/2 gul lök, riven
  • 1 vitlökskyfta, pressad
  • 5 soltorkade tomater, hackade
  • 1- 2 tsk olivolja
  • färsk persilja
  • salt
  • mycket svartpeppar