Cashew kladdis

cashewkladdis
25 min

8 port

En gudomligt god kladdkaka som smälter i munnen. Toppa med valfria bär för att bryta av med lite syrlig smak.

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med kokosolja och täck formen med cashewnötsmjöl.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlarna, kokosoljan och ägg till en slät smet i en matberedare. Häll sedan i de torra ingredienserna.
  4. Blanda väl och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Låt svalna i 10  minuter och ställ sedan in den i kylen i minst en timme.
  6. Servera med vispad kokosgrädde eller valfri vispgrädde.
  • 2 dl cashewnötsmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 stk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja
  • 3 ägg
  • 10 urkärnade färska dadlar