/* php the_title(); */ ?>
45 min
6 port
En spröd och smaskig glutenfri västerbottenost med pinjenötter. Pajskalet är lätt att göra och smakar fantastiskt gott! Fyllningen kan man variera genom att lägga till skinka eller tex tomater. Enkelt och supergott!
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajskal: Mixa mandelmjöl med sesamfrön. Häll i guarkärnmjöl, 1/2 tsk salt, smör och 1 ägg. Mixa till en deg.
- Tryck ut i en form och lägg i kylen medan du gör stuvningen.
- Stuvning: Blanda ägg, västerbottenost, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar, 1 näve Selltons pinjenötter och 2 dl grädde.
- Grädda pajskalet i ca 10 min.
- Ta ut pajskalet, sänk ugnen till 170 grader, häll i stuvningen i pajen och in i ugnen i ca 25 min. ugnen på 175°.
- 3 dl Selltons mandelmjöl
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 tsk Selltons guarkärnmjöl
- 1/2 tsk salt
- 50 g smör
- 1 ägg
- Stuvning:
- 3 ägg
- 150g västerbottenost
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1 näve Seltons pinjenötter
- 2 dl grädde