Macarons

pastellmacarons
90 min

12 port

Macarons gjorda på bland annat mandelmjöl och pistagenötter. Söta, ljuvliga och otroligt goda!

  1. Sikta mandelmjöl och de malda pistagenötterna ner i en bunke.
  2. Vispa äggvitan fluffig i en torr och ren bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Detta kan ta ca 10-15 min.
  3. Vänd ner mjöl- och florsockret försiktigt till en jämn smet.
  4. Spritsa ut rundlar på två bakplåtsklädda plåtar. Banka plåten försiktigt i bordet så att topparna jämnar ut sig. Låt vila i ca 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Grädda längst ner i ca 15 minuter. Kakornas överdel ska inte få färg, men underdelen ska släppa från pappret när du provar att lyfta dem.
  7. Låt kakorna svalna.
  8. Smörkräm:
  9. Blanda ihop smöret med florsockret och vaniljsockret.
  10. Lägg i äggulan.
  11. Vill du få en sötare smak och en rosa ton på smörkrämen så lägger du i hallonsylt eller en annan valfri sylt.
  12. Spritsa fyllningen på hälften av kakorna och sätt sedan ihop dem.
  • 170 g florsocker
  • 60 g Selltons mandelmjöl
  • 60 g Selltons pistagenötter (finmalet)
  • 3 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ev hushållsfärg
  • Smörkräm:
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • (2 msk hallonsylt)