/* php the_title(); */ ?>
20 min
4 port
En vegetarisk gryta med tofu, butternutpumpa och gojibär som får koka i kokosmjölk. Serveras med råris.
- Stek tofun i kokosolja på hög värme i en stekpanna så den får färg. Ta upp den och lägg åt sidan.
- Använd samma panna och stek lök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära i olja tills allt blir mjukt och får lite färg.
- Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med tofu och låt det sjuda tills butternutten är mjuk. Smaka av med salt.
Servera gärna med råris.
- 400 tofu, tärnad.
- 400 g butternut pumpa, tärnad
- 50 g spenat (rensad och sköljd)
- 1 gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 röd chili, skivad
- 3 cm färsk ingefära, finriven
- 1 citrongräs, skuren i tre bitar
- 3 dl kokosmjölk
- 2 msk Selltons kokosolja
- 1/2 dl Selltons Gojibär
- 3 limeblad
- 2 msk kokossocker
- Havssalt
- Råris