Havrekakor

havrekakor
20 min

8 port

Goda havrekakor som är busenkla att göra. Vill man så kan man lägga till torkade tranbär eller russin i smeten för en segare och sötare kaka.

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mal eller mixa paranötterna och rostade hasselnötter till ett grovkornigt mjöl.
  3. Mosa bananen med en gaffel.
  4. Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Rulla till bollar och platta ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna.
  • 1 banan
  • 2 dl Selltons paranötter
  • 2 dl Selltons rostade hasselnötter
  • 2 dl rent havre
  • 1/2 dl kokossocker
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel