/* php the_title(); */ ?>
45 min
4 port
En vegetarisk lasagne med halloumi och pumpakärnor som har en perfekt blandning av sälta och tuggmotstånd.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, timjan, oregano och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter.
- Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i tunna skivor.
- Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Garnera ev med timjan.
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja eller smör
- 1 paket glutenfria lasagneplattor
- 1 grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk oregano
- 1/2 msk timjan
- 600 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 200 g färsk spenat
- 2 halloumiost á 200g
- 2 dl Selltons pumpakärnor
- 2 dl riven ost
- salt och peppar
- ev färsk timjan till garnering