/* php the_title(); */ ?>
35 min
4 port
En vegansk Pad Thai med härliga smaker.
1.Koka risnudlar enligt förpackningen.
2. Gör såsen genom att lägga alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är jämt. Sätt åt sidan så länge.
3. Använd en större, djupare stekpanna eller wokpanna. Stek vitlök, salladslök och paprika på hög värme i olja tills det är en aning mjukt.
4. Lägg i den söndersmulade tofun och böngroddar. Tillaga på medelvärme tills det är genomvärmt.
5. Häll nu i såsen i pannan och blanda samman allt tills allt är täckt i sås och såsen har värmts upp.
6. Lägg i de kokta risnudlarna och blanda tills nudlarna är täckta i röran. Ta av pannan och servera på tallrikar. Toppa med koriander, jordnötter och chili om du vill ha mer hetta!
- 180 g risnudlar (gärna fullkorn)
- 200 g fast tofu (smulad)
- 1 röd paprika
- 2,5 dl böngroddar
- 1 dl hackad salladslök
- 3 klyftor vitlök (pressade)
- 1 dl naturella jordnötter
- 1 handfull färsk koriander
- Lime/cashewsås:
- 2 lime (saften)
- 1 msk sambal olek
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk hackad ingefära
- 4 msk tamarisoya
- 1 msk näringsjäst
- 1 msk agave sirap
- 0,5 dl Selltons cashewnötter
Topping: Koriander, rostade jordnötter och chili