Pad thai vegansk

padphaihemsida
35 min

4 port

En vegansk Pad Thai med härliga smaker.

1.Koka risnudlar enligt förpackningen.

2. Gör såsen genom att lägga alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är jämt. Sätt åt sidan så länge.

3. Använd en större, djupare stekpanna eller wokpanna. Stek vitlök, salladslök och paprika på hög värme i olja tills det är en aning mjukt.

4. Lägg i den söndersmulade tofun och böngroddar. Tillaga på medelvärme tills det är genomvärmt.

5. Häll nu i såsen i pannan och blanda samman allt tills allt är täckt i sås och såsen har värmts upp.

6. Lägg i de kokta risnudlarna och blanda tills nudlarna är täckta i röran. Ta av pannan och servera på tallrikar. Toppa med koriander, jordnötter och chili om du vill ha mer hetta!

  • 180 g risnudlar (gärna fullkorn)
  • 200 g fast tofu (smulad)
  • 1 röd paprika
  • 2,5 dl böngroddar
  • 1 dl hackad salladslök
  • 3 klyftor vitlök (pressade)
  • 1 dl naturella jordnötter
  • 1 handfull färsk koriander
  • Lime/cashewsås:
  • 2 lime (saften)
  • 1 msk sambal olek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk hackad ingefära
  • 4 msk tamarisoya
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 msk agave sirap
  • 0,5 dl Selltons cashewnötter

Topping: Koriander, rostade jordnötter och chili