Rotfrukter med nötter och fröer

rotfrukter-med-notter-och-froer
40 min

4 port

En härlig sidorätt med sötma och salta. Osten blir som pricken över i:et och vi lovar att ni inte blir besvikna.

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klyfta potatisarna och dela morötterna och palsternacka på mitten.
  4. Lägg rotfrukterna på plåten.
  5. Ringla över olivolja och se till att rotfrukterna är helt täckta med oljan.
  6. Dela chevréosten i bitar och lägg över rotfrukterna.
  7. Häll lite honung över.
  8. Lägg på valnötterna, pinjenötterna och solrosfröna.
  9. Sprid över en nypa salt.
  10. Grädda i ugnen i ca 20 min eller tills rotfrukterna är klara.
  • 4 morötter
  • 6 potatisar
  • 2 Palsternackor
  • 1 stor bit chevréost
  • 1 dl Selltons valnötter
  • 1/2 Selltons pinjenötter
  • 1/2 Selltons solrosfrön
  • 1 msk honung
  • En nypa salt
  • 1 msk olivolja