/* php the_title(); */ ?>
60 min
10 st
Söta små mandel och havresemlor som är helt glutenfria.
Bullarna:
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
-
Vispa samman ägg eller äggersättning och havremjölk, medan du vispar häll i fiberhusken lite i taget tills smeten tjocknat något.
-
Häll ner de torra ingredienserna och rör om till en smet.
-
Rulla med blöta händer till 11 st små semlor, lägg dem på bakplåtspapper.
-
Grädda i ugnen i 15 minuter.
Mandelmassa:
- Mixa alla ingredienser tills det blivit en formbar massa.
Grädde:
- Vispad kokosgrädde (den tjocka delen, kyld) eller valfri vispgrädde, färga gärna med lite matchapulver (för grön färg) eller rödbetspulver (för rosa färg).
Bullar:
-
3 dl Seltons glutenfria havremjöl
-
1 dl Selltons mandelmjöl
-
1,5 tsk kardemumma
-
2 tsk bakpulver
-
1 dl kokossocker
-
2 dl havremjölk
-
2 eko ägg eller vegansk äggersättning
-
1 msk fiberhusk
-
1,5 krm salt
Mandelmassa:
-
1,5 dl Selltons hyvlad mandel
-
1 dl Selltons hackade dadlar
-
2 msk vatten
Grädde:
- Kokosgrädde eller valfri grädde