/* php the_title(); */ ?>
30 min
4 port
En smakfull valnötsbolognese som serveras med valfri pasta och en grön sallad. Enkelt, så gott och nyttigt!
1. Stek lök, tomatpuré och vitlök på låg värme i olja i en panna.
2. Mixa grovt i en blender tomat, paprika, dadlar, och kryddor. Häll tomatsåsen i pannan låt skjuda i 20 min.
3. Mixa valnötterna i blendern tills du fått önskad konsistens. Tillsätt sedan valnötsfärsen i pannan låt koka upp i 2 minuter. Servera tillsammans med valfri pasta och sallad.
-
5 dl Selltons valnötter
-
1 stor gul lök, finhackad
-
2 vitlöksklyftor, pressade
-
8 dl tomater, hackad i bitar (eller 2 burkar krossade tomater)
-
4 dl röd paprika, hackad i bitar
-
4 msk Sellton hackade dadlar (valfritt)
-
0,5 msk oregano
-
0,5 msk basilika
-
1 msk tomatpuré
-
salt & pepparTill servering300 gram glutenfri pasta (eller zucchinipasta gjort av 2 st zucchini)1 påse babyspenat