Valnötsbolognese

valnötsbolognese
30 min

4 port

En smakfull valnötsbolognese som serveras med valfri pasta och en grön sallad. Enkelt, så gott och nyttigt!

1. Stek lök, tomatpuré och vitlök på låg värme i olja i en panna.
2. Mixa grovt i en blender tomat, paprika, dadlar, och kryddor. Häll tomatsåsen i pannan låt skjuda i 20 min.
3. Mixa valnötterna i blendern tills du fått önskad konsistens. Tillsätt sedan valnötsfärsen i pannan låt koka upp i 2 minuter. Servera tillsammans med valfri pasta och sallad.
  • 5 dl Selltons valnötter
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 8 dl tomater, hackad i bitar (eller 2 burkar krossade tomater)
  • 4 dl röd paprika, hackad i bitar
  • 4 msk Sellton hackade dadlar (valfritt)
  • 0,5 msk oregano
  • 0,5 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • salt & peppar
    Till servering
    300 gram glutenfri pasta (eller zucchinipasta gjort av 2 st zucchini)
    1 påse babyspenat